Geschiedenis

Midden in het centrum van Tilburg, in een van de mooiste straten ligt een heel bijzondere winkel waar oude tijden herleven.

winkel_vroeger
Hier worden speelgoed en cadeau artikelen verkocht die jeugdherinneringen oproepen bij jong en oud.

De winkel is in 1984 geopend in een pand uit 1870. Een tijd waarin de Willem II straat een van de voornaamste straten van Tilburg was, bewoond door fabrikanten en gegoede burgers. Dit verleden is nog steeds terug te vinden in de statige panden die nu onder beschermd stadsgezicht vallen.

oprichters
Hier probeerde Ron Meijboom, grafisch ontwerper van beroep, na een periode van werkeloosheid in 1984 van zijn hobby een beroep te maken.

Hij huurde nummer 88, betrok samen met zijn vrouw de bovenwoning en begon met het maken en verkopen van houten speelgoed. Aanvankelijk op bescheiden schaal, maar al snel nam hij de hele beneden verdieping in gebruik.

Na een aantal jaar werd ook nummer 90 er bij getrokken en zo ontstond de winkel in zijn huidige vorm.

De artikelen worden inmiddels niet meer allemaal door hem zelf gemaakt en het assortiment is ook uitgebreid met jongleer artikelen, vliegers en allerhande interessante zaken die ook de huidige generatie kinderen weet te bereiken.

Het is een mix van nostalgisch, educatieve en hi-tech producten die bij een breed publiek in de smaak vallen.

Door de grote variatie in artikelen (+7000) is er voor elke beurs wel wat te vinden.

Het Zingende Nijlpaard is een speelgoedwinkel waarin oude tijden herleven maar waar ook het moderne kind aan zijn trekken komt. Hoofddoel is dat iedereen met grote of kleine wensen iets vindt om cadeau te geven of te krijgen.

plaatje-testkleiner

Openingstijden
maandag 13:00 - 18:00
dinsdag 10:00 - 18:00
woensdag 10:00 - 18:00
donderdag 10:00 - 21:00
vrijdag 10:00 - 18:00
zaterdag 10:00 - 17:00